Прегърнах Ангела Меркел да й дам кураж, дано състави правителство.

...
Прегърнах Ангела Меркел да й дам кураж, дано състави правителство.
Коментари Харесай

Борисов: Прегърнах Меркел да й дам кураж, дано състави правителство

Прегърнах Ангела Меркел да й дам кураж, нека сформира държавно управление. Това сподели пред публицисти министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където взе участие в петата Среща на високо ниво по Източното партньорство на Европейския съюз, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Във връзка с Брекзит, министър председателят разяснява: „ За страдание, от ден на ден се приказва, че може и без съглашение да стане излизането на Англия, само че, несъмнено, въобще не наемам с моето мнение Европейски Съюз или нашето председателство. Просто това ми е чувството “. „ Но на 11 декември имаме среща с госпожа Тереза Мей, с министъра на вътрешните работи, а финансовият министър си е декларирал среща и той. Защото освен поради председателството, а най-много в областта на сигурността, битката с тероризма, големите връзки и необикновено положителните взаимоотношения, които има сред полицейските служби, те желаят да ги запазят на равнището, на което са в този момент. И аз освен, че не съм срещу, само че това би било прелестно и за България, и за сигурността в Европа. Надявам се да поддържаме положителни връзки и
да имаме един удобен сюжет “, добави Борисов.
На въпрос в случай че се стигне до този противен сюжет ролята на председателството ни ще бъде значима, тъй като Берлин няма да взе участие, Бойко Борисов съобщи: „ Истински се надявам Мишел Барние, който е един извънреден посланик, да успее до тогава да си свърши работата “. „ Надали има някой, който да не си изяснява, с изключение на Англия, че ще излезе от Европейски Съюз една от най-мощните стопански системи, което не е добър фактор. Така са решили, това са дали своят вот. Ние сме длъжни да вървим напред. Заради това сходни срещи като на днешния съвет, когато се уголемява периферията и се дава опция за по-добър стокообмен и повече страни да се одобряват – да, не са идеални, всички и знам, че идеални няма даже в Европа, само че колкото повече са тук при нас, колкото повече от нашите европейски полезности, разговора и компромиса са факт това е добре за Съюза “, добави министър председателят.
Относно готова ли е България за непредвидени събития, като „ хард “ Брекзит Борисов съобщи: „ Сега да кажа, че сме готови значи, че се надценяваме. Ако попитате, който и да е министър председател тук или канцлер те ще ви кажат, че не са готови. Това не е решение единствено на България “. „ Да, ще ни струпа доста, тъй като тематиките са доста – източното партньорство, Западните Балкани, Брекзит, бюджетните рамки, европейската сигурност и защита, киберсигурността “, разясни Бойко Борисов.
Премиерът посочи, че разчита и на сътрудниците си в Българите – на президента, на ръководителя на Народното събрание, на партиите в Народното събрание. „ Сега месец преди председателството да излизаш и казваш, че трябват предварителни избори в случай, че единствено преди шест месеца им дадох да ръководят. Дадохме оставка и казахме – ето, каквото каже народът. Не виждам това да е добър звук, само че това си е тяхна работа “, добави Борисов.
Премиерът посочи, че се е видял с Ангела Меркел, на която е дал поддръжката си. „ С Ангела в този момент се прегърнахме да й дам кураж, нека сформира държавно управление, тъй като до момента в който Германия е блокирана с тези договаряния нищо не върви както би трябвало. Важно е в Германия, в Австрия да има държавни управления “, сподели още министър-председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР