Преференциите за клиенти на градския транспорт ще се ползват само,

...
Преференциите за клиенти на градския транспорт ще се ползват само,
Коментари Харесай

Нова Изненада За Софиянци! За Някои Далаверата Приключи, Но Ако Пътуваш В Метрото В Столицата Ще Получаваш Абсолютно Безплатен

Преференциите за клиенти на градския превоз ще се употребяват единствено, в случай че пасажерът е пътувал от дадената станция до друга спирка на подземната железница и се е върнал назад за не по-малко от 1 час. Само тогава за притежателите на абонаментни карти паркирането ще е гратис в границите на работното време на метрото и ще коства по 50 ст. на час отвън този период. За хората, пътували с еднократен билет, безвъзмездни са два часа след чекирането на билета.

Тези, които паркират до метрото, само че не пътуват с градски превоз, ще продължат да заплащат по 1 лев на час.

Според общината сега част от хора употребяват подземните паркинги като по-евтина опция на частните гаражи, без да се возят с метрото. Купуват абонаментна карта за метрото, която коства 35 лв., и в допълнение заплащат по 50 стотинки на час за времето, в което метрото не работи. Общината и Центърът за градска подвижност ще се опитат да лимитират тази процедура, защото тя не дава отговор на главната цел на преференциалното паркиране в паркингите при метрото - да се употребява градският превоз, с цел да не се замърсява в допълнение въздухът в София.

Новата разпоредба вкарва и нови способи на таксуване на пасажерите в градския транспорткато банкова карта, известие през телефон по сходство на заплащането на платеното паркиране, мобилни електронни разплащания. Билетите и картите, купени през мобилни приложения или бъдещия специфичен портал на Центъра за градска подвижност, може и да са виртуални и като доказателство за това, че пасажерът е платил да се употребява мобилният телефон.

Всички тези новаторски за България способи на таксуване ще могат да се ползват, откакто бъде създадена електронната система за билети и отчитането им. Тя се точи от няколко месеца и непрекъснато е в режим на обжалване като към момента не се е стигнало до отваряне на офертите на претендентите.

С наредбата ще бъдат понижени и санкциите за гратисчиите, които откажат да си платят 40 лв. углавен билет в транспортното средство. В тези случаи вместо акт за 200 лв. ще им се постанова санкция за 50 лв.. Намалението на глобата е тъй като сегашната висока санкция е противозаконна от повече от година.

Отпада и заплащането на билет за огромни багажи, транспортирани с градския превоз. Според новата разпоредба в тролеите, рейсовете, трамваите и метрото ще могат да се возят по два ръчни багажа без пари. Няма обаче цена, в случай че чантите или пакетите са повече от два.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР