Преференциите за кандидатите за евродепутати ще са с номера от

...
Преференциите за кандидатите за евродепутати ще са с номера от
Коментари Харесай

ЦИК съобщи кои ще са номерата за преференции на предстоящите евроизбори

Преференциите за претендентите за евродепутати ще са с номера от 101 до 117 в бюлетината за евроизборите на 26 май. Това заяви представителят на ЦИК Александър Андреев, представен от " 24 часа ".
На тези избори номерата на партиите и обединенията в бюлетината ще се разграничават от тези за отбелязване на преференция за избран претендент от дадена листа. Това е по този начин, тъй като бяха признати промени в Изборния кодекс за да не може да се повтори феноменът 15/15 - да бъде гласувано за претендент, вместо за партия, както се получи в тази ситуация с евродепутата от Българска социалистическа партия Момчил Неков.
Жребият за номерата на записаните 15 партии, 8 обединения и 10 инициативни комитета ще се изтегли на 24 април (сряда). До 23-и те би трябвало да записват кандидатските си листи. Предизборната акция стартира на 26 април, подсети Андреев.
На уеб страницата на ЦИК към този момент всеки може да направи инспекция дали персоналните му данни са употребявани от някоя от записаните партии и обединения. А председателките на ЦИК и на Съвет за електронни медии Стефка Стоева и София Владимирова подписаха през вчерашния ден съглашение за мониторинг по време на акцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР