Преференциите не избират по-добрите, а повишават интереса към изборите. Това

...
Преференциите не избират по-добрите, а повишават интереса към изборите. Това
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Преференциите не избират по-добрите, а повишават интереса към изборите

Преференциите не избират по-добрите, а покачват интереса към изборите. Това сподели за обзорното публицистично предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ някогашният заместник-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов.

``
реклама

Според него българският гласоподавател е привикнал да употребява тази алтернатива и отнемането й като инструмент е неточност. Що се касае до идните евроизбори през май, ЦИК може да се оправи сполучливо с провеждането им единствено в случай че огромна част от членовете й бъдат избрани отново, а не сменени, добави проф. Константинов. „ Разумната постъпка беше със законова корекция мандатът на тази ЦИК да бъде удължен до евроизборите. Това е изцяло законно средство, защото мандатът на ЦИК е избран със закон, а не с Конституцията. Това е правено неведнъж у нас, прави се и по целия свят. Те обаче не направиха това и в този момент незабавно се пробват да „ изгасят пожара “. Аз предлагам на народните представители да изберат нова ЦИК, както повелява законът, само че тя да встъпи в служба след евроизборите – толкоз е просто. Това също е естествена процедура – отсрочено встъпване в служба. Настоящата ЦИК е най-подходяща да организира тези избори “, посочи проф. Михаил Константинов. Той разяснява и машинното гласоподаване, което провокира серия от разногласия в пленарна зала. Според него по този метод още веднъж може да се манипулира вота, давайки образец с редица западни страни. „ Българските депутати се впускат в нещо, от което цяла Европа се е отказала. Вместо това, у нас би могло да се внедри машинно сканиране на бюлетините, посредством което ще се избегнат неточности с преброяването “, посочи проф. Константинов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР