Префектът на Букурещ Траян Бербечану съобщи днес, че е взето

...
Префектът на Букурещ Траян Бербечану съобщи днес, че е взето
Коментари Харесай

Отварят ресторантите, кината и театрите в Букурещ от понеделник

Префектът на Букурещ Траян Бербечану заяви през днешния ден, че е взето решение от понеделник да бъдат облекчени някои от ограничаващите ограничения, въведени поради пандемията от COVID-19, оповестява Аджерпрес.

Той съобщи, че заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата ще работят в интервала 6.00-21.00 часа с най-много 30 % от потенциала си.

"В Букурещ през днешния ден беше записано равнище на заразяване от 2,52 на хиляда поданици. За трети следващ ден равнището е под 3 на хиляда, което от законова позиция изискваше на свикаме Градския комитет за изключителни обстановки, да проучваме обстановката и да вземем решение ", съобщи той.

По думите му комитетът е решил от 25 януари да влезе в действие облекчение на част от ограниченията.

"Ресторантите, питейните заведения и кафенетата ще действат в интервала 6.00-21.00 часа с най-много 30 % от потенциала си и при съблюдаване на всички избрани от закона ограничения ", уточни Бербечану.

Същите правила се отнасят и за театрите, кината, залите за представления и игралните зали, добави префектът на Букурещ.

По-рано през днешния ден министерството на опазването на здравето прикани Градския комитет за изключителни обстановки да отсрочи разхлабването на ограничаващите ограничения, откакто в столицата бяха доказани два случая на новия, по-силно инфектиран вариант на ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР