Предводителят на Левски – Николай Костов, даде редовния си брифинг

...
Предводителят на Левски – Николай Костов, даде редовния си брифинг
Коментари Харесай

Николай Костов: Разклатени сме, не се заблуждаваме, че може да мачкаме наред

Предводителят на Левски – Николай Костов, даде постоянния си брифинг преди гостуването на Етър Велико Търново. Треньорът на „ сините “ приказва по голям брой тематики, свързани с неговия тим, а най-после приказва и за настоящия Конгрес за футболен президент в страната.

„ Имахме задоволително време да помислим с какъв състав да излезем против Етър. Странно е, че с последния в класирането ще играем без характерен централен нападател. Това, с което разполагаме, мисля, че е задоволително, с цел да излезем и на терена в Търново да победим Етър. Този отбор предлага забавен футбол, бяха близо да победят някои от съперниците си и заслужава почитание от наша страна “, започва Костов.

„ Футболът е игра на епизоди. Надявам се да няма постоянно неточности от нас. Галчев позволи такава, само че не му се сърдим за това му решение. Това беше решаващо за това да не победим Крумовград. Ако бяхме 11 против 11, отборът ни е кадърен да сменя хода на игра на темпото. Не мога да приказвам за уроци, които са толкоз основни. Трябва да сме деликатни в такива епизоди, да не се повтарят груби неточности, които след това въздействат на играчите “, продължи Николай Костов.

„ Етър играе комбинативно, без да се пазят солидно. Очаквам да продължат до края на шампионата да се борят за оставане в групата. Пожелавам им го. За Светльо Петров мога да кажа, че е добър от младите треньори. Пожелавам му триумф “, сподели още треньорът на „ сините “.

„ Не е от значително значение неналичието на аварийна пейка. Помощник треньорът е безусловно наясно с нашите хрумвания и елементи, които се разискват. Не би трябвало да отдаваме такова огромно значение на това. Това, че отсъстват някои играчи, дано сме реалисти – най-важно е да се развиваме тук от два месеца и половина. Някои футболисти се включиха много по-късно. Не желаеме да изпадаме в подвеждане, че имаме подготвен тим, който да мачка наред. Имаме положителни футболисти, които би трябвало да се усъвършенстват “.

„ Не можем да си позволим да подценим никой. Може да има в сама една обстановка на играта. Но генерално – няма по какъв начин. Не бях свестен за 15-те минути и алената ни зона. Винаги играчите попадат в комплицирани обстановки. В тях или оцеляваш, или умираш. Имаме футболисти, които имат развъртян разсъдък и имаме вяра, че могат да излизат бързо от комплицираните обстановки “.

„ Разклатени сме малко от последния мач. Имахме задоволително аудитория с Крумовград, която добре поддържаше тима – разтърсени сме. Абсурд е да се стимулират играчите, откакто самите те ще реализиран въпросните цели, следвайки концепциите си. След мача с Крумовград имахме подготовка и там взеха присъединяване играчите, които не бяха взели ефективно присъединяване. Останалите упражняваха в залата и там не са забележими. Там имаме йога, възстановителна подготовка. Сега предстоят три почивни дни поради националния тим. Не почиваме ние единствено, а всички тимове. В тях не желаеме да излезем от темп, а връщаме силата на нашите играчи. Не сме като Лудогорец да сменяме играчите си на 2-3 мача. Имаме си нашето виждане за тези неща, следваме си ги. Нека да не злоупотребяваме с бройките на свободните дни. Защо би трябвало да се пишат тези неща, които не са правилни. От публицистите зависи това. Не може всякога да опровергаваме всичко, което се написа “.

„ Винаги е значимо на какъв терен играем. Съобразяваме се безусловно от него. Знаем на какъв ще играем в този момент и по какъв начин да подходим за мача. Съобразяваме се с него и опциите, които можем да имаме в Търново. Много е комплициран този въпрос за президент на футбола тук. Имам мнение, въпреки да съм бил малко в България. Ако си го кажа, ще бъде спорно. Сега ползата е остър кой и по какъв начин. Имам си мнение и по какъв начин даже. Даже, в случай че стартираме от ДЮШ и развиването на футболистите. Ако стартираме оттова, махаме таксите незабавно. Намаляваме и клубовете. Тук не са нужни 100 клуба, които да развиват деца. Най-добре да млъкна, до момента в който не съм се разприказвал и да си набера съперници още “, приключи Николай Костов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР