Предвиждат се промени в Закона за българските лични документи. Една

...
Предвиждат се промени в Закона за българските лични документи. Една
Коментари Харесай

Предлагат промени в Закона за българските лични документи

Предвиждат се промени в Закона за българските персонални документи. Една от тях е акта за раждане да е равностоен на документ за идентичност. Други промени пък са свързани с издаването на шофьорската брошура.

Актът за раждане ще служи за доказване на идентичност единствено в избрани случаи. Такива са да вземем за пример изгубена, унищожена или открадната персонална карта.

Документът за раждане ще се признава като персонална карта единствено при подаване на заявление за издаване на нов документ за идентичност. Други промени плануват опция шофьорската брошура да бъде издавана ускорено в няколко случая - когато се взима за първи път, при придобиване на нова категория и при възобновяване на правоспособността след нарушаване.

Законодателите аргументират предлагането си със статистиката, ч е за девет дни са били подадени 2025 заявки за ускорено издаване на шофьорски книжки.

Други трансформира гласят, че издадената в чужбина шофьорска брошура може да бъде сменена с българска, без да се желае копие на документ за приключено обучение.

Общественото разискване на предложенията за промени в Закона за българските персонални документи ще продължи до края на февруари.
 Вече издават шофьорската брошура и за 3 дни
Вече издават шофьорската брошура и за 3 дни

Само в Столична и в регионалните дирекции на МВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР