Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на

...
Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на
Коментари Харесай

Асен Василев: Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на 2022 г.

Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на 2022 година Това разгласи в изявление за предаването „ 120 минути “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

Става въпрос за към 30 000 души, всеки министър ще би трябвало да огледа неефективно работещите структури, посочи Василев.

Съкращенията са една от аргументите новият кабинет да направи промени в оферти от служебното държавно управление проектобюджет за 2022 година, посочи съпредседателят на Политическа партия, който ще бъде препоръчан за финансов министър.

„ Даваме си ясна сметка, че ограниченията по браншове са непопулярни, само че те са нужни, в случай че желаеме България да се развива по нов метод “, разяснява Василев.

Той посочи, че всички тези ограничения са залегнали в съдружното съглашение и всички договарящи партии са се съгласили по един или различен метод с тях.

Очаква се на следващия ден да има заключителен обзор на съглашението, то ще стане обществено след подписването, сподели Василев.

Той удостовери, че упованията са идната седмица да бъде излъчено постоянно държавно управление от обединението сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР