Предвижданията на ООН са, че над 4 млн. души ще

...
Предвижданията на ООН са, че над 4 млн. души ще
Коментари Харесай

Стоян Георгиев за бежанците от Украйна: Хората буквално бягат за живота си


Предвижданията на Организация на обединените нации са, че над 4 млн. души ще изоставен Украйна, а полското държавно управление е квалифицирано за 5 млн., означи в ефира на bTV репортерът Стоян Георгиев, който наблюдава бежанската вълна от Украйна към Полша.

„ На граничните пунктове се чака към 60 часа, опашките са непрекъснати, по 100 души на минута минават в през контролните пунктове на Полша, които са общо 9 “, сподели още той.

„ 43 милиона е популацията на Украйна, а 2/3 от страната е наранена директно от спора. Много постоянно хората потеглят без да знаят на къде – в една посока, след това в друга, по пътя става по този начин, че би трябвало да потърсят избавление на друго място. Влакове към този момент съвсем няма “, описа Стоян Георгиев.

Той означи още, че преди 3-4 дни на един от граничните пунктове с Полша стопират да идват хора, тъй като има взривен мост по пътя към него. Според него най-често украинците се насочат към Полша заради простата причина, че там имат свои сънародници.

„ Картината, която остава от тези бягащи хора от първите дни на войната е, че те имат извънредно малко багаж със себе си - просто един куфар, само че в същото време носят своите домашни любимци. Децата носят играчки, които са даже от време на време повече от багажа. Хората безусловно бягат за живота си и не носят нищо, което е ненужно, не носят никаква мебелировка, просто един куфар с облекла “, описа още репортерът на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР