Предвижданите доставки на азерски природен газ да са поне 20

...
Предвижданите доставки на азерски природен газ да са поне 20
Коментари Харесай

ЕК договори удвояване на газовите доставки от Азербайджан

Предвижданите доставки на азерски природен газ да са най-малко 20 милиарда кубични метра газ годишно през интервала до 2027 година

Европейската комисия подписа меморандум за съгласие с Азербайджан, който планува удвояване на доставките на азерски природен газ до най-малко 20 милиарда кубични метра газ годишно през интервала до 2027 година, оповестява.

"Обръщаме се към по-надеждни енергоносители. Азербайджан е един от тях. Тази нова глава в енергийното ни съдействие с Азербайджан ще постави основите на дълготрайно партньорство освен за природния газ, само че и за възобновимите източници. Диверсифицирането на нашите енергийни доставки и увеличението на възобновимите енергийни източници са основни стълбове на нашия проект REPowerEU ", съобщи ръководителят на Европейска комисия, Урсула фон дер Лайен по време на церемонията по подписването на съглашението.

"Азербайджан към този момент усилва доставките на природен газ за страните от Европейски Съюз. Очаква се тази година те да се покачат до 12 милиарда куб. метра при 8,1 куб. метра газ през 2021 година, задачата ни е повече от двойни доставки до 2027 година ", добави тя.

Европейският съюз се пробва да понижи енергийната си взаимозависимост от Русия на фона на военната експанзия на Москва в Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР