Предвиждаме бюджетното салдо да не се променя, тоест дефицитът ще

...
Предвиждаме бюджетното салдо да не се променя, тоест дефицитът ще
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетният дефицит ще си остане 4.1%

Предвиждаме бюджетното салдо да не се трансформира, т.е. дефицитът ще остане както е признат в истинския Закон за бюджета – 4.1%.

Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Миналата година, при един много по-разнороден бюджет, актуализацията мина за две седмици. Така че мощно се надяваме в този момент да имаме задоволително време, съобщи още Василев по отношение на актуализацията на бюджета и въвеждането на антикризисните ограничения на държавното управление от 1 юли.

Предвижда се облекчена скица, при която да се подава информация, а самата отплата да става при издаване на касовия бон. Национална агенция за приходите и дирекция Данъчна политика към МФ работят с Асоциацията на бензиностанциите по въпроса, сподели още Асен Василев, запитан по отношение на механизма за отплата на жителите за литър гориво.

Относно митинга на надзиратели и правосъдни охранители, които през днешния ден оповестиха предупредителни митинги в разнообразни градове на страната, а на 12 юни и в София, Василев сподели: Системите, в които е планувана промяна, ще получат към 300 млн. лв.. Доколкото знам системата на Министерство на вътрешните работи е в развой на завършване на измененията, тъй че би следвало да могат да получат достъп до тези средства.

Няма да има втора актуализация на минималната работна заплата в границите на тази година, съобщи още вицепремиерът. Трябва да има някаква предвидимост, добави той, уточнявайки, че параметрите, които станаха факт на 1 април да важат.

Във връзка със поръчката на артистите, които също оповестиха подготвеност за митинг, Василев съобщи: Всеки спектакъл самичък си дефинира заплатите. Вече няма Коронавирус театрите могат да работят обикновено. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР