Предвижда се увеличаване на броя на местата за паркиране в

...
Предвижда се увеличаване на броя на местата за паркиране в
Коментари Харесай

Предвижда се увеличение на „синя зона“ в Хасково с близо 300 места

Предвижда се увеличение на броя на местата за паркиране в " синя зона " в Хасково с нови 296 кафези . Това е залегнало в докладна на кмета на общината Станислав Дечев, която е оповестена на уеб страницата на Общинския съвет за публично разискване и която би трябвало да бъде гласувана на последваща сесия на органа на локално самоуправление.

Ръстът е поради това, че договорът на частен наемател на паркинги изтича на 3 септември и стопанисването им ще премине към Общината, разясни шефът на общинското сдружение " Тролейбусен превоз " Албен Манджуков, който е оператор на зоната.

По негови думи първичните вложения за ободряване на паркингите, маркировка, табели, спомагателни екипи и други ще бъдат към 60 000 лв.. Манджуков посочи още, че цената за час престой ще остане 1 лев , като в това време в този момент частната компания таксува притежателите на транспортни средства с 1,20 лв. на час.

Планирано е също по този начин таксата за репатриране на погрешно спрели коли от общинския " паяк " да се вдигне от 35 на 50 лв. , което е провокирано от растящите цени на горивата и инфлацията, добави Манджуков. Няма обаче да се покачва цената за слагане и ремонт на скоба, която в този момент е 25 лв..    
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР