Предвижда се средствата да бъдат разпределени съгласно Закона за семейните

...
Предвижда се средствата да бъдат разпределени съгласно Закона за семейните
Коментари Харесай

320 000 уязвими семейства с деца ще получат по 148,35 лв. frognews.bg

Предвижда се средствата да бъдат разпределени според Закона за фамилните помощи за деца. С парите ще се компенсират част от разноските на тези фамилии за електрическа енергия и топлоенергия, породени от високото равнище на инфлация за тези услуги, в резултат на войната в Украйна.

 

Размерът на бюджета по процедурата е 47,472 млн. лв.. Средствата са обезпечени по линия на механизма REACT-EU. Помощта ще бъде осъществена в интервала септември – ноември тази година, означават от АСП.

 

" Предвид по-високата граница за достъп до фамилни помощи за деца, една не дребна част от бенефициентите ѝ не попадат в обсега на програмата за целева енергийна отбрана. При вземане предвид с уязвимостта на тези фамилии и високата степен на взаимозависимост на децата от естествени условия за живот, изключително в зимните месеци, оказването на поддръжка по интервенцията ще има удобен резултат върху общото богатство на фамилиите ", разясняват от ведомството.

 

В края на май държавното управление утвърди промени в Правилника за използване на Закона за протекция на детето, с които се усили финансовата помощ за предварителна защита на изоставянето на деца и за реинтеграцията им в фамилна среда, считано от 1 юни, след като размерът на финансовата поддръжка, както и критериите за достъп до нея, ще са обвързани с линията на беднотия - 504 лева за 2023 година Общият размер на еднократната помощ за предварителна защита на изоставянето и на еднократната помощ за реинтеграция на детето в фамилна среда, както и за развъждане при близки и родственици, и в приемни фамилии, ще бъде до двукратния размер на линията на беднотия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР