Предвижда се средно увеличение на заплащането между 15 и 20

...
Предвижда се средно увеличение на заплащането между 15 и 20
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в сектори Отбрана, МВР и МС с до 20%

Предвижда се приблизително нарастване на заплащането сред 15 и 20 % за секторите " Отбрана ", Министерство на вътрешните работи и Министерския съвет, както и още някои четири-пет министерства. Това отговори в границите на днешния парламентарен надзор министърът на финансите и вицепремиер Асен Василев. Той посочи, че това е поради направени оптимизации.

Още при приемането на бюджета има заделени малко под 300 млн. лв., които могат да се употребяват за нарастване на хонорари на администрации, които проведат съответните структурни промени и усъвършенстване на процесите, посочи Василев.

Към момента има няколко системи, които са почнали тази оптимизация и които ще могат да се възползват от този фонд. Това е системата на защитата, на Министерство на вътрешните работи, още 4-5 министерства и Министерският съвет.

Има министерства, които не са създали тази оптимизация и няма да има нарастване на заплащането, до момента в който не се приключи с оптимизацията на администрацията и процесите в тях. Към момента не се плануват спомагателни средства, сподели още финансовият министър.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР