Предвижда се обновяване и възстановяване на Борисовата градина в района

...
Предвижда се обновяване и възстановяване на Борисовата градина в района
Коментари Харесай

Проект възражда района при Езерото с лилиите в Борисовата градина

Предвижда се възобновяване и възобновяване на Борисовата градина в региона на Езерото с лилиите, оповестиха от Столичната община. Проектът за ремонт на тази част от парка е бил показан през днешния ден онлайн от проектантския екип, който го е изготвил, оповестяват от общината.

Проектното предложение включва ремонтно-възстановителни действия в огромна част от Борисовата градина. В обсега му с обща повърхност 32 хектара се планува възобновяване и възобновяване на зоните, инфраструктурата и присъщи детайли в парка.

Предвижда се още ремонт и възобновяване на неремонтирани настилки и алеи. Основните асфалтови алеи ще се преасфалтират напълно и ще се оформят в стила на към този момент осъществените в североизточната част, съобразено с предишни планове и направени поправки. Общината има намерение да сложи 120 нови стълба с осветителни тела, както и да построи видеонаблюдение в необхванатите от него елементи на парка, където ще бъдат инсталирани 130 нови камери.

За възстановяване на изискванията за отдих, планът за възобновяване на парка планува слагане на пейки и кошчета за боклуци в стила на към този момент ремонтираните елементи на парка и розариума. Предвижда се озеленяване на частите от парка към прилежащите булеварди и засаждане на нова растителност - 25 000 шубраци и 60 дървета за шумоизолиране от бул. " Цариградско шосе ", както и възобновяване на тревните площи. Разписани са ремонтни действия по водопроводите и дренажа.

Предвидено е чешмите с декоративни пластики да бъдат възобновени по фотографска и друга архивна информация в истинския им образ.

Подобен метод е прибавен и за декоративните пластики при езерцата, фонтаните и детската площадка, скулптурните украси , като жеравите на островчето в езерото с водоплаващите птици, чучурите с форма на лъвски глави при водната повърхност зад Братската могила, осведомят от Столичната община.

По-рано през днешния ден кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков, в чийто обсег попада паркът, уточни в профила си във фейсбук, че е получавал голям брой сигнали от жители за тази част от парка и настоявания за ремонт там.

" В същото време, с мен са били споделяни и терзания във връзка с съответните параметри на ремонта като цени, периоди, материали, качество и т.н, които обаче са напълно от компетенциите на възложителя - Столичната община ", показва Трайков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР