Предвижда се изграждането на затвор с център за обучение на

...
Предвижда се изграждането на затвор с център за обучение на
Коментари Харесай

Ще се строи нов затвор в Кремиковци

Предвижда се построяването на затвор с център за образование на личния състав на територията на Кремиковци. Той ще има 200 килии за 400 пандизчии. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева в отговор на въпрос по време на седмичния парламентарен надзор.

Затворът ще има разгърната повърхност от 7500 кв.м, а в образователния център към него ще бъде с потенциал от 100 обучаеми. Изграждането му би трябвало да стартира при започване на 2018 година, сподели още Цачева. Затворът ще дава отговор на всички европейски стандарти. Финансирането на плана ще бъде по линията на Норвежкия финансов механизъм, изясни министърът.

По думите на Цачева не може да бъде цел на едно ръководство да насища територията на страната с обекти за изтърпяване на санкции. Тя обаче призна, че единствено с реновиране не може да се изпълнят уговорките във връзка с европейските правила за изискванията за изтърпяване на санкции " отнемане от независимост ". Правосъдният министър съобщи, че е неотложно построяването на нов затвор.

Цецка Цачева сподели още, че през последните три години са ремонтирани и реновирани голям брой затворнически общежития и затвори - в Бургас, Варна, Ловеч, Стара Загора и други.

Използвани са материали на Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР