Предвижда се изграждане на Алея на занаятитеС 34 гласа за“

...
Предвижда се изграждане на Алея на занаятитеС 34 гласа за“
Коментари Харесай

Приеха обща схема на крайбрежната зона в Русе

Предвижда се създаване на Алея на занаятите

С 34 гласа „ за “ общинските съветници утвърдиха обща скица на зона „ К “ (Крайбрежна) в Русе и характерни правила за приложението й.
Предвижда се на кейовата линия да бъде подложен павилион за туристически информативен център и своебразна Алея на занаятите, формирана от 6 павилиона за продажба на сувенири и занаятчийски произведения, направени от русенски майстори. Идеята е да се подтикват локалните създатели и търговци, а туристите, включително идващите с круизни кораби, да имат опция да закупят артикули от тях. Част от алеята ще бъде и дребен павилион за продажба на дребни пакетирани произведения.
Изрична възбрана е наложена за приготвянето в зоната на храна и скара навън.
Под пешеходния надлез (т.нар. Дълбок път) ще бъдат ситуирани 2 декинг платформи, върху които ще се слагат 2 павилиона – за фреш и дребни пакетирани произведения, и за сувенири.
Като желано място за разходка и отдих на русенци общата скица включва и 2 павилиона за продажба на питиета, като единият ще бъде наоколо до емблематичния пешеходен надлез към кея, прочут като Вития мост, а другия – наоколо до мястото, където бул. „ Цар Фердинанд “ се прелива в основната транспортна алея на зона „ Крайбрежна “.
Какво и кой ще продава в обектите ще се реши от състезания за отдаване чартърен, а не от търгове, изясни кметът Пенчо Милков.
Дизайнът на павилионите и общата скица на крайбрежната зона са съобразени с осъществената неотдавна рехабилитация и са утвърдени от Общинския експертен съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР