Предвижда се до края на февруари да стартира поетапното подписване

...
Предвижда се до края на февруари да стартира поетапното подписване
Коментари Харесай

До дни започва подписването на договори по проекта за подмяна на отоплителните уреди във Видин

Предвижда се до края на февруари да започва поетапното сключване на контракти сред Община Видин и жителите, утвърдени за приемане на нови екологични отоплителни устройства в границите на първата покана за подаване на заявки за замяна на уредите на дърва и въглища в семействата.

По нея бяха получени 3379 заявки, от които 2905 са утвърдени. Гражданите ще бъдат авансово известени и поканени за подписването на договорите.

Всички действия по план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин “ се извършват в период, като даже се върви с изпреварващи темпове по отношение на одобрения график. Това увери Десислава Тодорова, заместник-кмет по европейски политики и вложения, в първото издание на онлайн предаването „ Решаваме дружно! “, което бе излъчено през вчерашния ден (9 февруари) от 17:30 ч.

Тя заяви, че от другата седмица стартират обследванията на място в семействата на кандидатствалите по втората покана, които са минали сполучливо първичната инспекция за административно сходство. Обходите ще приключат в границите на двадесет дни, след което ще бъде оповестено извънредно класиране на претендентите.

Предварително заложените знаци по плана са изпълнени, тъй че няма да се наложи да се афишира трета покана за набиране на заявки.

Процедурата за избор на реализатори по публичната поръчка за ремонт, доставка и монтаж на отоплителните уреди бе изпратена към Агенцията за публични поръчки (АОП) за прелиминарен надзор. След реализирането му, АОП излезе със мнение, че е законосъобразна и процедурата бе оповестена на 9 февруари.

В случай че няма обжалвания, до началото на месец май ще бъдат подписани договорите с определените реализатори и ще продължи реализирането на останалите действия по плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР