Предвиденият планов ремонт от Топлофикация-Плевен АД да бъде завършен в

...
Предвиденият планов ремонт от Топлофикация-Плевен АД да бъде завършен в
Коментари Харесай

Предвиденият ремонт от „Топлофикация-Плевен” да бъде завършен в съкратени срокове

Предвиденият планов ремонт от " Топлофикация-Плевен " АД да бъде приключен в съкратени периоди - за това моли регионалният шеф на Плевен Иван Петков в края на работната среща с представители на компанията и заинтригувани огромни промишлени клиенти.

Директорът на сдружението инж. Йордан Василев уточни, че чакат екип от Чехия за ремонтните действия. " Фирмата поставя всички старания ремонтът да бъде осъществен в по-кратки периоди от авансово оповестените ", сподели той.

За ремонта компанията обезпечава и свои служащи, а крайната цел е той да подсигурява безаварийно действие на оборудванията през отоплителния сезон, уточни шефът.

Плевенската " Топлофикация " е третата по величина в България - с над 30 000 битови клиенти и над 1600 икономически клиенти, сподели инж. Василев в отговор на въпрос. Той посочи, че клиентите са предизвестени за идния ремонт 20 дни преди началото.

На съвещанието при регионалния шеф двама от огромните селскостопански производители на грах, зелен фасул, сладка царевица и други артикули обявиха че остават в протестна подготвеност, тъй като по техни калкулации възможните им загуби поради прекъсване на топлоподаването биха били към 800 000 лв. без Данък добавена стойност .

Бизнесмените желаеха топлофикационното сдружение да употребява аварийни мощности, само че да не прекъсва зареждането. Директорът инж. Василев посочи, че следва тежка зима, ремонтът е наложителен и по този начин може да се подсигурява безпроблемното зареждане по време на отоплителния сезон.

Според плановете топлоподаването в Плевен ще бъде прекратено от 4:00 часа на 5 септември . Първоначално бе посочено, че спирането ще е до 21:00 часа на 30 септември 2022 година, само че след срещата при регионалния шеф този период се чака да бъде скъсен. Не беше посочен различен съответен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР