Предвидените средства от ЕС за възстановяване от кризата, породена от

...
Предвидените средства от ЕС за възстановяване от кризата, породена от
Коментари Харесай

Йотова: Евросредствата за възстановяване от кризата трябва да създават растеж и работни места

Предвидените средства от Европейски Съюз за възобновяване от рецесията, подбудена от COVID-19, би трябвало да основават напредък и работни места, да се разпределят заслужено и рационално. Сами по себе си те не са панацея. Тази позиция изрази вицепрезидентът Илияна Йотова на обичайната среща на Френско-българската комерсиална и индустриална камара във връзка началото на новия бизнес сезон, оповестиха от прессекретариата на президента.

Илияна Йотова е изтъкнала новите компликации пред бизнеса в изискванията на пандемията. "Европа, а и светът се оказаха неподготвени за мащабите на такава рецесия. Повече от всеки път се нуждаем от преосмисляне на националните стопански системи, на икономическите връзки вътре в Европейски Съюз, на икономическите и комерсиалните ни взаимоотношения с сътрудниците от целия свят. Трябва да запазим промишлеността си, да развиваме лично произвеждане, да се развива пазарът на труда ", е показала вицепрезидентът.

Илияна Йотова е оценила високо дейната активност на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, която сплотява над 240 френски, български и интернационалните компании. Неотдавна камарата, взаимно с Българската организация за вложения и още 15 двустранни камари, стартира акция за показване на България като добра дестинация за бизнес в международен мащаб.

"Френско-българската комерсиална и индустриална камара и нашите сътрудници могат да оказват помощ за определянето на националните стратегии за възобновяване на стопанската система, с цел да бъдат сполучливо предпазени пред Брюксел ", е показала още вицепрезидентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР