Предвидени са средства за безплатно включване на всички деца над

...
Предвидени са средства за безплатно включване на всички деца над
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било в момента

Предвидени са средства за гратис включване на всички деца над 3 години в детски градини. Това сподели по време на брифинг на МОН министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

„ Предвидени са средства за гратис включване в детски градини на всички деца над 3-годишна възраст. Досега в обособени общини имаше планувани средства за 3-годишните деца. С новия бюджет ще бъдат обезпечени средства за всички деца от 3 години нагоре да бъдат освободени от такси и включени в детските градини. Всички цели са основани на една съществена цел - разширение обсега на образованието “, добави още Денков.

Първи приоритет на МОН през 2022 година е увеличението на обхванатите деца в просветителната система. Предвидени са няколко групи ограничения. Едната от тях са планувани средства за гратис включване в детските градини на всички деца от 3-годишна възраст нагоре.

Втората група действия е обвързвана с развиването на напълно нова стратегия за извънкласни действия в региона на спорта и културата. Програмата ще бъде осъществена взаимно с Министерството на младежта и спорта и с Министерството на културата.

Третата група действия от този първи приоритет е стартирането на нова стратегия за ремонт на спортни площадки и физкултурни салони. Програмата ще бъде многогодишна, ще започва тази година и евентуално ще продължи през идващите три години.

„ Целта е да бъдат обхванати оптимален брой деца в групови извънкласни действия, които да им оказват помощ да се включат в обществения живот. Най-важният фактор за качествено обучение са добре квалифицираните и стимулирани учители “, сподели Николай Денков.

Министърът на образованието акад. Николай Денков ще предложи спомагателни почивни дни сред двата периода в седмицата от 31 януари - 4 февруари: " Най-добрият вид е в седмицата след края на образователния период да бъдат оповестени неучебни дни и по този начин да се получат общо 9 дни, неучебни. Тези решения е редно да се разискват на отраслов съвет, който е плануван за 1 ч в петък. Това е предлагането, с което аз ще вляза в него. Няма никаква причина на национално равнище да затваряме каквото и да било сега. "
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/630707404808116
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР