Предвидени са редица двустранни срещи, сред които разговор между президентите

...
Предвидени са редица двустранни срещи, сред които разговор между президентите
Коментари Харесай

Среща на върха на Г-20 се провежда днес и утре в японския град Осака

Предвидени са редица двустранни срещи, измежду които диалог сред президентите на Русия и Съединените щати Владимир Путин и Доналд Тръмп.

 © БГНЕС
Търговската война сред Съединените щати и Китай и напрежението към Иран се чака да бъдат в центъра на диалозите в Осака. Среща сред американския президент Доналд Тръмп и китайския му сътрудник Си Дзинпин е планувана за на следващия ден, като упованията за резултатите от нея са спорни.

Темата за изменението на климата също ще бъде главен въпрос, по който Вашиенгтон и Париж не са единомислещи. Френският президент Еманюел Макрон в същото време заплаши да не подпише комерсиалното съглашение с Меркосур, в случай че Бразилия се отдръпна от Парижкото съглашение за климата.
 Световните водачи идват в Осака преди срещата на Г-20 Световните водачи идват в Осака преди срещата на Г-20
Световните водачи идват през днешния ден в Осака за срещата на върха Г-20, която ще се организира на 28-ми и 29-ти. Сред участниците са Франция, Германия, Велико...

Една от срещите, следена с огромно внимание, е тази сред Доналд Тръмп и Владимир Путин в коридорите на форума. Според прелиминарен документ тя ще се организира тази заран.

Под прожекторите попадна и немският канцлер Ангела Меркел, която дойде в Осака, ден откакто бе забелязана още веднъж да трепери на обществена изява. Въпреки това, тя не е трансформирала нищо в работната си стратегия.
 Ангела Меркел получи втори треморен припадък Ангела Меркел получи втори треморен припадък
Германският канцлер още веднъж получи треморен припадък и още веднъж това се случи на публично събитие. Въпреки това Ангела Меркел отлетя за срещата на 20-те...

Любопитен миг уловиха камерите по време на тристранната среща сред докамина Шиндзо Абе, индийския му сътрудник Нерендра Моди и Доналд Тръмп. Тримата се поздравиха с почукване на юмруци, вместо с здрависване. Според Тръмп по този начин е избегнат спор кой с кого да се ръкува пръв.

Около 32 000 служители на реда се грижат за сигурността на срещата на върха. Тя се организира в миг, когато наближава тропически циклон, донесъл проливни дъждове в Осака.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР