Предвидената за обсъждане днес в пленарна зала тема за определянето

...
Предвидената за обсъждане днес в пленарна зала тема за определянето
Коментари Харесай

Компенсациите за битовите потребители на газ отпаднаха от дневния ред на НС

Предвидената за разискване през днешния ден в пленарна зала тематика за определянето на механидзъм разпределяне на обезщетения за битовите консуматори на газ изненадващо отпадна от дневния ред на Народното събрание. Миналата седмица предлагането, предвиждащо енергийни помощи за семействата на газ през първите четири месеца на тази година беше утвърдено от парламентарната комисия по енергетика и се очакваше това да е измежду предпочитаните решения, които това Народно заседание да се опита да придвижи до края на оставащия му мандат, който завършва другата седмица на 3 февруари.
От " Продължаваме промяната ”(ПП), които са вносители на плана за компенсацията, реагираха остро на брифинг в коридорите на Народното събрание откакто се разбра за отпадането на точката от дневния ред.
„ Точката отпадна, макар че през вчерашния ден беше добавена в дневния ред, в контраст на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС ”, сподели Радослав Рибарски.  Той изясни, че по предварителни калкулации от януари до април, когато се чака цените на природния газ да са най-високи, са нужни под 200 млн. лева за обезщетения за битовите потребители  на синьо гориво.

„ Не одобряваме аргумента, че няма пари. Фондът за сигурност на електроенергийната система сега събира свръхпечалби по правилник 1854. Този регламент  подсигурява, че във фонда се събират повече пари от нормално и задачата на набрания запас там е точно компенсиране на уязвимите и наранени семейства на природен газ, горива и електрическа енергия ”, изясни още Рибарски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР