Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще

...
Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще
Коментари Харесай

Отстъпката от 0,25 стотинки на литър гориво няма да се прилага от 1 юли

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, откакто обновеният бюджет бъде оповестен в Държавен вестник, оповестяват от асоциацията. От там показват, че ще се съобразят със законоустановената процедура, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи директно от 1 юли 2022 година, както бе планувано в плана. Днес депутатите удължиха съвещанието си до приемането й. Дебатите не престават втори ден.

С актуализацията на държавния бюджет е планувана отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в контейнер на моторно транспортно средство, благосъстоятелност на физически лица. "Във връзка с това желаеме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат подготвеност да стартират използването на тази стратегия, която съгласно държавните планове е на стойност 150 милиона лв. ", се показва в известието.

БПГА и нейните членовете ще разгласят обществено информация за реда и метода на даване на държавната помощ директно след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в комерсиалните обекти.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР