Предвид това, че привърженикът на социализма Бърни Сандърс и твърде

...
Предвид това, че привърженикът на социализма Бърни Сандърс и твърде
Коментари Харесай

Лявото крило на Демократическата партия в САЩ е по-влиятелно от когато и да било

Предвид това, че последователят на социализма Бърни Сандърс и прекомерно лявата сенаторка Елизабет Уорън са в тройката на любимците на първичните избори, лявото крило на Демократическата партия, което дълготрайно време бе маргинално в страна на триумфиращ капитализъм, наподобява по-силно от когато и да било, и може би е способно да се изправи против Доналд Тръмп на 3 ноември, написа в четвъртък организация Франс прес.

Разбира се, съгласно още неокончателните резултати, Пийт Бутиджидж, сдържан демократ, който не отхвърля Уолстрийт, изпревари Бърни Сандърс по време на първите първоначални избори в Айова. Това е същински триумф за 38-годишния някогашен кмет и открит педераст, който бе чужд на необятната общност единствено преди една година.

Независимият сенатор от Върмонт, " ликвидатор " на милиардери и елити, който се застъпва за налог върху благосъстоянието, внезапно повишение на минималната заплата, обществена система по европейски модел и гратис висше обучение, остана втори. Той обаче получи максимален брой гласове на гласоподаватели.

Предвид резултата на сенаторката от Масачузетс Елизабет Уорън, непосредствен до този на Сандърс, класирала са на трето място пред някогашния вицепрезидент Джо Байдън, лявото крило може да се надява един от неговите представители да се изправи против Доналд Тръмп през идния ноември. И по този метод да вземе реванш след провалянето на Бърни Сандърс против центристката Хилари Клинтън през 2016 година

Тези резултати отразяват " един еволюционен уклон (вляво) на демократите от няколко години ", акцентира Костас Панагопулос, професор по политически науки в Североизточния университет в Бостън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР