Предвид редовните руски атаки срещу енергийната система, е невъзможно да

...
Предвид редовните руски атаки срещу енергийната система, е невъзможно да
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна Денис Шмигал: Русия иска да остави украинците без ток преди Нова година

Предвид постоянните съветски офанзиви против енергийната система, е невероятно да се вършат прогнози по отношение на стабилизирането на енергийните доставки. Руснаците желаят да оставят украинците без ток преди Нова година. Това сподели министър председателят на Украйна Денис Шмигал на съвещанието на кабинета, представен от " Укринформ ".

" В изискванията, когато енергийната система е ударена съвсем всеки ден, е просто невероятно да се вършат прогнози за възобновяване на постоянното енергоснабдяване. Местните управляващи не трябва да основават повишени упования. В последна сметка паралелно с офанзивата против нашата енергетика Русия организира осведомителни и психически интервенции, с цел да посее суматоха и обезсърчение ", съобщи Шмигал.

Той акцентира, че украинците са предизвестени, че електричеството може да се доставя единствено няколко часа дневно, а обстановката с енергийната система може да се усъвършенства или утежни според от интензивността и мащаба на новите съветски офанзиви.

" Руските терористи ще положат всички старания да оставят украинците без ток преди Нова година. За тях е значимо Коледа и Нова година в Украйна да минат на мрачно. Затова би трябвало да се подготвим за нови офанзиви ", добави Шмигал.

Припомняме, че в нощта на 19 декември Русия предприе друга масирана офанзива с дрон. Военновъздушни сили смъкнаха 30 дрона от 35 изстреляни.

Ситуацията с електроснабдяването в региона на Киев е сериозна, като по-малко от половината от потребностите на столицата от електрическа енергия са задоволени след съветските удари, цитира news.bg.

Губернаторът на Киевска област Алексий Кулеба сподели, че 80% от района е без електричество за втори ден, откакто съветските дронове удариха енергийна инфраструктура в понеделник, последната от поредност офанзиви против енергийни уреди от октомври насам.

 

Световната банка заяви, че е одобрила спомагателен финансов пакет на обща стойност 610 милиона $ за покриване на незабавните потребности на Украйна и за подкрепяне на възобновяване ѝ от продължаващата война с Русия, съобщи Ройтерс.

Пакетът включва спомагателен заем от 500 млн. $ от Международната банка за възобновяване и развиване, който ще бъде обезпечен от Англия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР