Предвид обявените временни противоепидемични мерки със заповед №РД-01-194/30.03.2021 г. на

...
Предвид обявените временни противоепидемични мерки със заповед №РД-01-194/30.03.2021 г. на
Коментари Харесай

МУ-Варна с важна информация за изпитите

 Предвид оповестените краткотрайни противоепидемични ограничения със заповед №РД-01-194/30.03.2021 година на Министъра на опазването на здравето на Република България проф. доктор Костадин Ангелов, д.м., са анулирани оповестените дати за осъществяване на предварителните изпити в МУ-Варна и са избрани нови дати за присъствено осъществяване на изпитите, както следва:

- 29.05.2021 година (събота) – предварителни изпити по биология и химия за специалностите " Медицина “, " Дентална медицина “ и " Фармация “ и направление " Военен доктор “;

- 02.06.2021 година (сряда) – прелиминарен изпит по биология (тест) за специалностите " Медицинска сестра “ и " Акушерка “ за образование в гр. Варна и филиалите в Шумен, Сливен и Велико Търново.  

Във връзка с изключителните условия, оповестеният период за подаване на документи за присъединяване в предварителните изпити остава неизменен: от 29.03. до 07.04.2021 година включително, като се вкарва и спомагателен период за банкет на документи: от 10.05. до 19.05.2021 година включително Подадените досега заявки и импортирани такси, ще важат за явяване на новите изпитни дати.

Датите и форматът за присъствено осъществяване на постоянните изпити в МУ-Варна се резервират непроменени. На 05.07.2021 г. ще се проведат постоянните изпити по биология и химия за специалностите " Медицина “, " Дентална медицина “ и " Фармация “ и направление " Военен доктор “. На 16.07.2021 година ще се организира изпитът по биология (тест) за специалностите " Медицинска сестра “, " Акушерка “, " Кинезитерапия “, " Медицински лаборант “, " Помощник-фармацевт “, " Рехабилитатор “, " Инспектор по публично здраве “, " Рентгенов лаборант “ и " Медицински козметик “. Непроменени остават и всички останали изпитни дати и периоди за подаване на документи за кандидатстване. Изпитите ще се организират при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения за запазване на здравето на кандидат-студентите и чиновниците на МУ-Варна.

Подаването на документи за присъединяване в предварителните изпити се прави напълно онлайн, а системата за регистрация е отворена 24 часа в денонощието. С подробни указания за сполучлива онлайн регистрация можете да се запознаете тук.

Необходимите документи са:

1. Комплект документи за присъединяване в предварителните изпити, включващ: заявление до Ректора на МУ-Варна и декларация за даване и култивиране на персонални данни, които можете да изтеглите от тук. Разпечатаните и попълнени документи се сканират/снимат и се прикачват в регистрационната форма;

2. Документ за платена такса за изпитите (ако сте избрали заплащане посредством банков превод) – сканираният/сниман документ за заплащането се прикачва в регистрационната форма. Ако изберете да платите таксата за изпитите по електронен път можете да извършите това посредством регистрационната форма, извършвайки:

- онлайн превод с ePay.bg;

- генериране на неповторим дигитален код, с който да посетите и заплатите таксата на място в офис на Easy pay.

При потреблението на тези две варианти за възнаграждение на такси не е належащо прикачването на документ за направения превод;

3. Кандидатите, които нямат българско поданство, само че имат право да аплайват по реда на Правилника за банкет на студенти (българоезично обучение) за образователната 2021/2022 година, прикачват в регистрационната форма сканиран/сниман документ за идентичност.

Актуална и изчерпателна информация, обвързвана с приема в МУ-Варна, търсете .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР