Предварително соченият като явен фаворит за титлата в МЛБ Лос

...
Предварително соченият като явен фаворит за титлата в МЛБ Лос
Коментари Харесай

ЛА Доджърс оцеля на ръба и ще спори с Тампа Бей за титлата в МЛБ

Предварително посоченият като очевиден любимец за купата в МЛБ Лос Анджелис Доджърс имаше потребност от седем мача, с цел да отстрани Атланта Брейвс, само че въпреки всичко се оправи и се класира за Световните серии за трети път през последните четири сезона. В решаващия мач №7 от финалната серия на Националната лига, играна в анти-ковид " балона " на ст. " Глоуб Лайф Фийлд " в Арлингтън, " мошениците " се постановиха тази нощ с 4:3 като домакини.

Победната точка вкара Коуди Белинджър със соло хоумрън в 7-ия ининг против риливъра на " смелчаците " Крис Мартин (L 0-1). Обичайният запалител на Ел Ей Хулио Уриас (W 2-0) създаде последните три отбрани от възвишението, без да допусне рънер на база, и подпечата класирането на отбора за Есенната класика. Доджърс беше опрян на ръба, откакто изоставаше с 0-2 и с 1-3 в серията до 4 победи, само че оцеля с три следващи победи от петък до неделя.



Съперник на калифорнийския гранд в борбата за Трофея на комисионера ще бъде дългогодишният новобранец Тампа Бей Рейс. " Лъчите ", които през 2020 година реализираха най-хубавия баланс в Американската лига, предотвратиха ефектен поврат във финала на " младата школа " и отстраниха Хюстън Астрос също с 4-3 победи.



Тампа Бей поведе с 3-0 в серията на неутралния терен на ст. " Петко Парк " в Сан Диего, само че позволи едвам второто равнене в историята в подобен плейофен формат. Все отново отборът от Сейнт Питърсбърг завоюва решаващия седми дуел в събота с 4:2 и не разреши на Хюстън да стане вторият тим, обърнал финала в АЛ от 0-3, след Бостън Ред Сокс против Ню Йорк Янкис през именитата 2004 година

Световните серии в МЛБ за първи път ще се играят на ничия територия – хазаин на всички срещи ще бъде ст. " Глоуб Лайф Фийлд " в далаското предградие Арлингтън. Домакинското преимущество ще бъде на страната на ЛА Доджърс, който ще атакува финален в откриващите два (20-21 октомври) и, в случай че се наложи, в заключителните два мача (27-28 октомври). Тампа Бей пък ще стартира в отбрана третия, четвъртия (23-24 октомври) и вероятно петия дуел (25 октомври).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР