Предварително изграден модулен център за данни на Huawei(снимка: Huawei) Въглеродната неутралност

...
Коментари Харесай

Huawei показва нисковъглероден център за данни на MWC 2022


Предварително построен модулен център за данни на Huawei
(снимка: Huawei)

Въглеродната индиферентност се трансформира във все по-голям приоритет за софтуерния отрасъл в световен мащаб. Huawei има намерение да покаже свое енергийно дейно решение за модулни, сглобяеми центрове за данни на идния MWC 2022, който ще се организира от 28 февруари до 3 март в Барселона, Испания.

За да се оправи с провокациите, пред които са изправени обичайните центрове за данни, Huawei се придържа към концепцията за „ модулен + образован ” дизайн. Решението е замислено за необятно приложение в построяването на екологични и нисковъглеродни центрове за данни, помагайки на операторите да реализират задачите си за въглеродна индиферентност и да усъвършенстват продуктивността на центровете за данни.
още по темата
Конструкцията, сходна на LEGO, разрешава гъвкава настройка и сглобяване на разнообразни модули. Така центровете за данни могат да се построяват и уголемяват бързо, съкращавайки интервала на изграждане и намалявайки разноските. Модулната система е използвана за огромни центрове за данни, които изискват постоянно мащабиране, изключително центрове за данни на операторите.

Концепцията стъпва на четири стълба: смяна на архитектурата, преоформяне на охлаждането, смяна на действието и поддръжката, както и на зареждането. Всичко това води до редица усъвършенствания от позиция на устойчивостта, като да вземем за пример трикратно редуциране на времето за създаване, при което не се отделят течни, газообразни или твърди боклуци.

Освен това потреблението на вода понижава с 80%. Емисиите от построяването понижават с 90%, а охлаждането понижава енергийната консумация с 8-15%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР