Предварителният проект на новия Общ устройствен план /ОУП/ ще бъде

...
Предварителният проект на новия Общ устройствен план /ОУП/ ще бъде
Коментари Харесай

Вадят на светло проекта на нов устройствен план през...

Предварителният план на новия Общ организационен проект /ОУП/ ще бъде възложен на пловдивчани за обществено разискване през август-септември. Това даде обещание на сесията през вчерашния ден кметът Иван Тотев, откакто съветникът Слави Георгиев /НФСБ/ упрекна администрацията, че няма указател, от който пловдивчани да видят статута на земята в техните квартали и че Общ устройствен план се приготвя в цялостна загадка.

" В Пловдив няма жив човек, който да е наясно кои терени са държавни, общински или частни и кои са отредени за зеленина. Бъдещият Общ устройствен план би трябвало да бъде осветен и аз приканвам за повече гласност, тъй като след двата митинга против застрояването ще последват още доста сходни проблеми ", предизвести Слави Георгиев.

" Общ устройствен план се прави по правила и не може да се прави обществено, тъй като по него работи екип от 100 специалисти и някои от тях живеят отвън Пловдив. Как си представяте да се регистрират какво са създали. Това е все едно при решаването на задача по математика да се покаже третият ред ", реагира кметът и добави, че сега се вършат предпроектни изследвания от компания " Булплан ". Градоначалникът означи, че не може всеки да предлага каквото му падне в Общ устройствен план. През 18-и век в османската империя това можеше да се случи, само че не и в 21-и век, рече още кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР