Предварителният доклад на БАН по съвместния проект с Българския енергиен

...
Предварителният доклад на БАН по съвместния проект с Българския енергиен
Коментари Харесай

Секретният доклад на БАН: АЕЦ „Белене“ не трябва да се реализира

Предварителният отчет на Българска академия на науките по взаимния план с Българския енергиен холдинг „ Изготвяне на Национална тактика в региона на енергетиката (с фокус върху електроенергетиката)” публично е конфиденциален и държавното управление показа на обществеността единствено обобщение от 9 страници, написа уеб сайтът „ КлубZ “.

Документът обаче „ изтече “ посредством платформата за анонимно шерване на файлове Balkanleaks.eu на уеб страницата „ Биволъ “. Предварителният отчет преглежда евентуалните разновидности и приключва еднопосочно:

Предварителният отчет е бил показан на БЕХ на 15 септември. След това обаче главният извод изчезва от резюмето и пред публиката е показан вид, който позволява планът за АЕЦ „ Белене “ да е жизнерадостен при условия: „ таван на разноските от 10.5 милиарда евро, ниска рента и присъединяване на страната ".

Икономистите на Българска академия на науките преглеждат 6 разновидността на присъединяване в капитала на плановата компания за създаване на централата и финансиране на плана, 5 разновидността на планирани цени на вътрешния и районния пазар, където централата може да продава създадената от нея електрическа сила, и 2 разновидността на натоварване на мощностите. "Кръстосването “ на всички тези разновидности води до общо 90 комбинации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР