Предварителните условия за пътуване до Гърция са удължени с още

...
Предварителните условия за пътуване до Гърция са удължени с още
Коментари Харесай

Промени в правилата за влизане в Гърция, съкратен срок на зелените сертификати и за туристи

Предварителните условия за пътешестване до Гърция са удължени с още една седмица. Единствената смяна се отнася за тези, които са преболедували Covid-19 и потвърждението към този момент не е годно от 30 до 180 дни, а от 30 до 90 дни след първата позитивна проба, съгласно новото министерско решение, влезнало в действие тази заран.

За имунизираните и неимунизираните разпоредбите остават същите - за първите се изисква документ за имунизация, за вторите негативен PCR или бърз тест, както и тестване на входа на Гърция, а за всички - формулярът PLF е наложителен.

Гръцкото държавно управление направи промени и редуцира периода на документа за Covid-19 от 6 на 3 месеца, решение, което важи и за туристите, както изясни представителят на държавното управление Янис Иконому.

За тези, които пътуват с негативен тест „ без значение от поданството и метода на влизане в страната и идват в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени арабски емирства, Индия, Китай, Либия „ Мароко, Пакистан, Русия и Турция ”, причина за влизане е приемане на негативен резултат от наложителния PCR тест/бърз тест на входните точки в Гърция. Задължителното проучване не се ползва за пътуващи, които имат годен документ за имунизация 14 дни след втората доза или удостоверение на заболяване през последните шест месеца.

За лица над 12 години се ползват характерни отговорности за пътешестване.

При позитивен резултат се обезпечава 10-дневна карантина в уместно място, посочено от способените органи, а в случай че е за лица, които са приключили имунизацията 14 дни по-рано, то наложителната изолираност е 7 дни. В последния ден от карантината тези, които са позитивни, без значение дали са имунизирани или не, би трябвало да създадат PCR тест.
Затвор и санкция за родители, спрели неимунизираните си деца от учебно заведение в Гърция
Родителите, отказващи да ваксинарат децата си против ковид, които не ги изпращат на учебно заведение, ще бъдат наказвани с до 2 години затв...

Лицата, пътуващи с доказани случаи, т.е. близки контакти на тези, които са позитивни за Covid-19, имат опция да се върнат в страната си същия или на идващия ден, при изискване че получат два негативни резултата от два теста (PCR или Rapid), направени в границите на 24 часа.

Ако близки контакти са били имунизирани или преболедували Covid-19 през последните три месеца, тогава карантина не се изисква, само че те би трябвало да бъдат тествани с PCR тест при влизане в страната.

За нарушение на законовите ограничения и отговорности са планувани санкции от 500 и 5000 евро .

В избрани региони на страната влизането е изцяло неразрешено за неимунизирани лица. 

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР