Предварителните преговори за формиране на управляваща коалиция в Германия в

...
Предварителните преговори за формиране на управляваща коалиция в Германия в
Коментари Харесай

Предварителните коалиционни преговори в Германия са на финалната права

Предварителните договаряния за образуване на ръководеща коалиция в Германия в неделя се приближават до финалната права. Представители на четирите партии – Християн демократичният съюз (ХДС), Християн общественият съюз (ХСС), Свободна демократическа партия на Германия (СвДП) и „ Зелените “ се събират за следващ път в Берлин, с цел да отстранят различията по другите тематики, означават интернационалните организации.
Правителственото обединяване на тези четири партии в Германия получи названието „ Ямайка “, заради цветовете на всяка от политическите сили. Заедно цветовете на партиите – черен, жълт и зелен образуват знамето на карибската страна.
Ако партиите съумеят този път в действителност да се договорят, то договарянията ще преминат към заключителната, решаваща фаза. Тогава политическите сили ще могат да подпишат и съдружно съглашение, да разпределят министерските кресла и отговорности и най-сетне страната да се снабди с държавно управление. В случай, че не бъдат отстранени различията, страната ще бъде изправена пред нови избори.
Като финален ден за предварителни съвещания се сочеше 16 ноември, като се смяташе, че до тогава би трябвало да са ясни всички действителни благоприятни условия за държавно управление. Впоследствие обаче бе решено консултациите да продължат до неделя.
В рамите на днешния ден би трябвало да се обсъдят обществените въпроси, сигурността, бюджетът, образованието, пазара на труда и на науката. Партиите ще се съберат в необятен състав и стартират разискване, разясняват наблюдаващи. Чуждите организации, базирайки се на свои източници разясняват, че това са най-трудните договаряния в Германия, защото вижданията на четирите партии, както за насоката на вътрешната, по този начин и на външната политика се разминават.
Една от най-острите тематики при предварителните съвещания се обрисува миграционната политика. В началото от ХДС упорстваха за въвеждане на условието за предел при приема на бежанци и за това бе реализирано единодушие с ХСС. Решено бе слагане на предел за банкет на 200 хиляди търсещи леговище. Сега обаче „ Зелените “ желаят в съдружния контракт да се добави въвеждането на гаранция за това, че бежанците ще могат да взимат и фамилиите със себе си.
Остават и някои различия, свързани с климата и енергетиката. Всички партии са съгласни с това, че Германия би трябвало да следва интернационалните климатични рекомендации, с цел да понижи изхвърлянията на нездравословни субстанции в атмосферата. „ Зелените “ обаче желаят от сътрудниците си внасяне на по-голяма конкретика във връзка с отхвърли от потреблението на въглища. Меркел да вземем за пример отхвърли да заяви съответни периоди по тази тематика в границите на конференцията за климата, която се организира неотдавна в Бон. Разбираемо е, че канцлерът не може просто по този начин да се откаже от централите на въглища, още повече, че в страната мече тече проект за затварянето на АЕЦ. Делът на въглищата в производството на електрическа енергия в Германия е от порядъка на 40 %.
Темата за климата е обвързвана и с тематиката за превоза, като и тук „ Зелените “ имат свои планове. Те напомнят неотдавнашният „ дизелов скандал “, като упорстват за уточнение на периодите за отвод от моторите с вътрешно горете в интерес на електрически автомобили. Другите партии обаче са срещу уточнение на такива планове.
Нелеки са и въпросите, които би трябвало да бъдат решавани и в бранша на сигурността.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР