Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на ЕС след 2020

...
Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на ЕС след 2020
Коментари Харесай

Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на ЕС след 2020 г. са в ход

Предварителните съвещания по разпределянето на бюджета на Европейски Съюз след 2020 година са в ход, а след май месец ще стартират и същинските договаряния. Това уточни вицепремиерът Томислав Дончев пред Дарик, разяснявайки разпределението на европейския бюджет след напускането на Обединеното кралство.

Според него в хода на договарянията позициите на обособените страни ще търпят смяна.

Дончев не удостовери, че страната ни е съгласна да има нарастване на вноската ни в общия европейски бюджет. В хода на тези договаряния позицията на страната ни ще се прецизира, само уточни той.

С какво се обвързва харченето на парите, това е главното, което в този момент се разисква. Дончев даде образец, че се разисква концепцията парите да се обвързват с върховенството на закона. Но съгласно него, главният въпрос, който в този момент се дискутира е, по какъв начин се дефинира равнището на господство на закона и дали то е на нужното равнище.

Другият въпрос, който се разисква, е с какъв брой ще се съфинансират стратегиите от съответната страна. Според Томислав Дончев нарастване с 3,5 % е задоволително.

Друг въпрос, който е обвързван с кохезионната политика, е макроикономическата непоклатимост на съответната страна, уточни още Дончев. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР