Предварителните констатации от разследване срещу Apple от Европейската комисия, задействано

...
Предварителните констатации от разследване срещу Apple от Европейската комисия, задействано
Коментари Харесай

ЕС обвинява Apple в нарушаване на законодателството в областта на конкуренцията, след жалбата на Spotify

Предварителните констатации от следствие против Apple от Европейската комисия, задействано от Spotify, демонстрират, че политиките на производителя на iPhone за заплащане в приложенията вредят на потребителите и слагат в неравностойно състояние конкурентните услуги за стрийминг на музика.

Европейската комисия съобщи в петък, че Apple нарушава законодателството на Европейски Съюз в региона на конкуренцията, съобщавайки предварителни констатации от следствие на App Store на компанията. Комисията очерта опасенията, изразени в антитръстовата тъжба, отправена от Spotify през 2019 година по отношение на политиките на Apple за обработка на заплащания в приложенията.

През миналата година Европейският съюз проверява дали Apple злоупотребява с властта си, като начислява на Spotify и други основани на абонамент компании 30% комисионна върху всички заплащания, които одобряват през личните си системи, които постоянно назовава „ налог на Apple “ за покупки в приложението. Spotify твърди в жалбата си, че Apple задушава конкуренцията, като се възползва от позицията си на притежател на App Store и принуждава външните компании, които оферират сходни на нейните услуги (Spotify е директен съперник на личните стрийминг услуги за музика на Apple) да се съгласяват на високите ѝ комисионни за разплащанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР