Предварителните констатации от две южноафрикански клинични изпитвания показват, че вариантът

...
Предварителните констатации от две южноафрикански клинични изпитвания показват, че вариантът
Коментари Харесай

В Южна Африка констатират, че Омикрон е с много по-високо ниво на асимптоматично носене

Предварителните констатации от две южноафрикански клинични изпитвания демонстрират, че разновидността на ковид " Омикрон " има доста по-високо равнище на " асимптоматично носене " спрямо по-ранните разновидности, което може да изясни за какво се популяризира толкоз бързо по целия свят, осведоми " Ройтерс ".

Проучванията, едно от които е извършено, когато инфекциите с " Омикрон " нарастваха в Южна Африка предишния месец, а другото, което е събрало още веднъж участници почти по същото време, откриха, че много по-голям брой хора са дали позитивна проба за ковид, само че не са посочили признаци спрямо предходни изпитвания.

В изследването Ubuntu, оценяващо ефикасността на имунизацията против COVID-19 на американската фармацевтична компания Moderna при хора, живеещи с ХИВ, 31% от 230 участници, подложени на скрининг, са дали позитивни проби, като всички 56 проби, налични за секвенционен разбор, е доказано, че са " Омикрон ".

" Това е в рязък контрастност с равнището на позитивност преди " Омикрон ", който варираше от по-малко от 1% до 2,4% ", прецизираха откривателите в изказване.

В подгрупа от изследването Sisonke, оценяващо ефикасността на имунизацията против COVID-19 на американската корпорация Johnson & Johnson, междинният дял на асимптоматично носене се е повишило до 16% през интервала на " Омикрон " от 2,6% по време на епидемиите от " Делта " и " Бета ".

" Проучването Sisonke включваше 577 субекта, имунизирани преди този момент,... с резултати, показващи висок % на заразяване даже при тези, за които е известно, че са имунизирани ", показаха откривателите.

Те прибавиха, че " по-високото равнище на асимптоматично носене евентуално е главен фактор за бързото и всеобщо разпространяване на разновидността, даже измежду популациите с високи предходни равнища на коронавирусна зараза ".

Южна Африка претърпя скок на инфектираните с COVID-19 от края на ноември, към времето, когато нейните учени предизвестиха света за " Омикрон ". Но оттогава новозаразенитеа понижиха, а ранните индикации са, че вълната е била белязана от по-малко съществени болести от по-ранните талази.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР