Предварителни преговори за съставяне на правителство на Германия между консервативния

...
Предварителни преговори за съставяне на правителство на Германия между консервативния
Коментари Харесай

В Германия започват важни преговори

Предварителни договаряния за сформиране на държавно управление на Германия сред консервативния блок Християндемократически съюз / Християнсоциален съюз (ХДС / ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) стартират през днешния ден в Берлин, съобщи БГНЕС.
Това стана повече от 3 месеца след изборите за Бундестаг. Доскоро опцията за основаване на нова " огромна коалиция " (ХДС/ХСС и ГСДП) изглеждаше малко евентуална - незабавно след оповестяването на 24 септември на първите резултати от гласуването, водачът на ГСДП Мартин Шулц разгласи, че партията му ще остане в съпротива, а консерваторите започнаха в средата на октомври консултация за основаване на коалиция със " зелените " и Свободната демократическа партия (СвДП).

Въпреки това, на 20 ноември тези договаряния приключиха с крах и над страната надвисна заплаха от нови избори или съставяне на държавно управление на малцинството. Само намесата на президента Франк-Валтер Щайнмайер разреши на социалдемократите да седнат на масата за договаряния. Председателят на ХДС, канцлерът Ангела Меркел по-рано съобщи желанието си " да сътвори устойчиво държавно управление, колкото е допустимо по-скоро ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР