Предварителни данни сочат, че хората, заразили се с Омикрон, могат

...
Предварителни данни сочат, че хората, заразили се с Омикрон, могат
Коментари Харесай

Инфектираните с варианта Омикрон са заразни по-рано спрямо останалите варианти

Предварителни данни сочат, че хората, заразили се с Омикрон, могат да стартират да го предават доста по-рано по отношение на предходните разновидности. Според учени това може да се случва единствено ден след заразяването, предава 24 часа.

Причината е, че Омикрон наподобява провокира признаци по-бързо от останалите разновидности - приблизително към три дни след заразяването, само че това може да става и единствено ден по-късно. При предходните разновидности хората ставаха заразни след два до четири дни от началото на инфекцията и оставаха по този начин 2-3 дни след отминаването на признаците.
Потвърдено: Мерки съгласно заетите интензивни кревати, решенията ще се взимат на районно равнище
Ключови решения по време на днешното онлайн съвещание на Министерския съвет. Кабинетът заседава неприсъствено поради наложената изолаци...
Прочети повече
Още е рано да се каже дали по-краткият инкубационен интервал на Омикрон в действителност значи по-ранно предаване на болестта, акцентират откриватели. Но това може да изясни за какво разновидността се популяризира толкоз бързо. Д-р Ейми Каргър от Медицинския факултет на Университета на Минесота предлага хората да се тестват три дни и пет дни откакто са били контактни. Ако човек си прави единствено един тест, е по-добре да изчака петия ден. Хората със признаци пък би трябвало да се тестват незабавно. Лабораторните проби са по-чувствителни от бързите. Затова те би трябвало да засичат вируса още след три дни, в случай че не и по-рано.

Хората, които не демонстрират признаци, нормално са с доста по-малък вирусен товар и е доста по-неясно по кое време и изобщо дали стават заразни. Далите позитивен резултат без признаци обаче е целесъобразно да се изолират за най-малко пет дни, са най-новите рекомендации на Центровете за надзор и профилактика на болесттите. Хората със признаци би трябвало да се изолират минимум до момента в който не изминат 24 часа от спадането на температурата.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР