Предупрежденията на Турция, че ще позволи на милиони сирийски бежанци

...
Предупрежденията на Турция, че ще позволи на милиони сирийски бежанци
Коментари Харесай

Чавушоглу предупреждава ЕС, че заплахата с бежанците не е блъф

Предупрежденията на Турция, че ще разреши на милиони сирийски бежанци да се насочат към Запада, в случай че Европейски Съюз продължи да обмисля наказания за военната интервенция в Сирия и сондажите към Кипър, " не е опасност и не е блъф ", разяснява външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу за " Дойче веле ".

" От години предоставяме дом на сирийските бежанци в Турция и подсигуряваме сигурността на Европа във всеки смисъл на думата - и все пак получаваме тази реакция от Европа? ", изяснява той.

" Това са 3,6 милиона сирийци, общо над 4 милиона бежанци. Досега турската страна е похарчила над 40 милиарда $, а Европейски Съюз не ни е дал нужната ни поддръжка. И в този момент не желаете да помагате на хората, които желаят да се върнат. Сирийците по този начин или другояче желаят да отидат в Европа. " Тогава, апелирам, погрижете се за сирийците във вашата страна " - наше право е да го кажем. Това не е опасност и не е блъф. Това е единствено отговорът на отношението на Европейски Съюз ", добавя той.

Турският външен министър разяснява и заканите със наказания поради интервенциите в Сирия, като съобщи, че " без значение от това какво прави някой, без значение дали става въпрос за оръжейно ембарго или нещо друго, това просто ни прави по-силни ".

По думите му, " преди 15 години ние произвеждахме единствено 20% от нужните ни артикули. Сега произвеждаме над 70%. Дори в случай че нашите съдружници поддържат терористичната организация YPG, даже и да стоим сами, даже в случай че е наложено ембарго, без значение какво вършат, нашата битка е против терористична организация и по никаква причина няма да отстъпим в тази борба. Това е жизненоважен въпрос за нас, въпрос на национална сигурност и оцеляване ".

" С изключение на Кобане и още едно или две дребни места, по-голямата част от популацията на тези градове не е кюрдско ", изяснява Чавушоглу.

Според него, " европейците работят все едно всички тези области са кюрдски и демографските данни са на път да се трансформират. Европейски Съюз споделя на хората, които желаят да се върнат вкъщи, " няма да помогнем ". Ето за какво президентът Ердоган и Турция споделят, целесъобразно: " Имаме тези хора тук като посетители от 8-9 години, а 90% тях желаят да отидат в европейските страни ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР