Предупреждението за силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19

...
Предупреждението за силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19
Коментари Харесай

Опасно време: Жълт код за силен вятър в Западна българия. На Изток - дъжд -

Предупреждението за мощен северозападен вятър със междинна скорост от 14-19 метра в секунда, тук-там и с пориви до 21-24 метра в секунда, важи за 13 области от страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Монтана, Перник и Благоевград.

През деня северозападният вятър още веднъж ще се усили, ще е сдържан, краткотрайно мощен. Облачността ще е по-често забележителна. От запад на изток ще има превалявания от дъжд и сняг,  на повече места в Северна и Източна България. По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, малко по-високи тук-там в Южна България, в София - към 4°.

По Черноморието облачността ще е постоянно забележителна. На места, основно след обяд, ще има превалявания от дъжд, в северните региони ще се примесват със сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 5°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често забележителна. Валежи от сняг ще има на повече места в Стара планина и там има условия за виелици. Ще духа плевел, краткотрайно ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към минус 1°, на 2000 m - към минус 6°.

В неделя вятърът ще отслабне, само че в Източна България ще се задържи сдържан, от север-северозапад. Облачността ще бъде най-вече забележителна, в планините и в Североизточна България ще превали сняг. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, дневните още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 1° и 6°.

В понеделник в западната половина от страната ще бъде съвсем безшумно, в източната вятърът към момента ще е сдържан, от североизток. Температурите още малко ще се намалят. Облачността ще бъде най-вече забележителна, единствено на изолирани места в планините ще превали сняг.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР