Предупреждението за обилни снеговалежи остава в сила и днес, преди

...
Предупреждението за обилни снеговалежи остава в сила и днес, преди
Коментари Харесай

Предупреждението за обилни снеговалежи остава в сила и днес

Предупреждението за значителни снеговалежи остава в действие и през днешния ден, преди обяд в областите Смолян, Кърджали, както и в планинските региони на областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

Снежната завивка ще продължи да се усилва и в композиция със мощния вятър по проходите ще има условия за преспи и навявания. В Югоизточна България преваляванията ще са от дъжд.

Очакванията са на следващия ден, в следобедните часове, преваляванията да отслабват и до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, на морския бряг - от 6° до 9°.

Облачно, на доста места с валежи, ще бъде и по Черноморието. Ще духа сдържан северен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала, което подхожда на височина на вълните към 2 метра и половина.

Облачно и мъгливо ще бъде времето в планините, с превалявания от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и Централния Балкан. Ще бъде доста прохладно, със мощен североизточен вятър и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

С превалявания ще бъде и на следващия ден съвсем на всички места на Балканите. В централните региони ще вали сняг, в крайните източни и южни - дъжд. В югоизточната част на полуострова количествата ще са обилни.

С превалявания ще бъде и на доста места в Централна и Източна Европа. Слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, в по-голямата част от Франция, както и по Западното и Централното Средиземноморие.

У нас, в сряда преваляванията краткотрайно ще отслабнат, само че в четвъртък още веднъж се чакат обилни количества, на повече места в източната половина от страната, а по проходите на Стара планина ще има условия за навявания. В петък температурите краткотрайно ще се покачат, само че по-късно още веднъж ще става студено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР