Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово,

...
Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово,
Коментари Харесай

Жълт код за опасно силен вятър е обявен днес в 18 области в стран...

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Русе, Търговище, Добрич, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали. 

 

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усилва, по-чувствително в Северна България. В Югоизточна България към момента ще духа сдържан до силен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там след обяд и през нощта ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат в доста необятни граници, от 6 - 7° в обособени котловини до 19° тук-там в Западния Предбалкан, в София - към 13°, а оптималните - от 21 - 22° тук-там в западните региони до 28 - 29° в Югоизточна България, в София - към 21°.

 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към края на деня и през нощта, а на обособени места ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и сдържан югозападен вятър, който ще се усили и ще стартира да се ориентира от северозапад, по-късно денем и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното. Температурата на морската вода е 10 - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който денем малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. Сутрешната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 8° и денем ще се намалява.

 

В сряда вятърът ще отслабне, а по-късно денем ще се ориентира от юг. Ще бъде най-вече слънчево.

Температурите в цялата страна ще се намалят и минималните ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 18° и 23°.

 

В четвъртък вятърът още веднъж ще се обърне от северозапад и ще се усили. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, на обособени места ще превали. Температурите ще останат без основна смяна.

През идващите дни ще бъде предимно слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в събота над източните региони. Вероятността за превалявания е дребна. Дневните температури ще са с 2 - 3 градуса по-високи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР