Предупреждението бе отправено вчера, след като Пекин поднови обещанията си

...
Предупреждението бе отправено вчера, след като Пекин поднови обещанията си
Коментари Харесай

САЩ: Ще държим Китай отговорен, ако Русия завоюва още територии в...

Предупреждението бе отправено през вчерашния ден, откакто Пекин възобнови обещанията си за съдействие с Москва при визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Китай.

 

Високопоставеният американски посланик Кърт Кембъл разяснява, че съхраняването на мира и стабилността в Европа е " най-важната задача от историческа позиция " за Съединени американски щати.

Завоюването на територии от Русия може да " промени салдото на силите в Европа по един искрено недопустим метод ", сигнализира той.

 

" Казахме непосредствено на Китай, че в случай че продължи, това ще има влияние върху връзките сред Съединени американски щати и Китай. Няма да останем със скръстени ръце ", посочи Кембъл.

 

" Това върви срещу нашите ползи ", безапелационен бе американският представител.

Агенция Франс Прес разяснява, че Кембъл е направил тези си изказвания в Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай, в отговор на въпрос за визитата на Лавров в Китай, по време на което китайският водач Си Цзинпин съобщи, че е подготвен да ускори съдействието с Русия.

 

Кембъл добави, че Вашингтон е бил предизвестил Пекин, че съветският държавен глава Владимир Путин ще подреди навлизане на войските си в Украйна през февруари 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР