Предупреждение за значителни количества дъжд и силни гръмотевични бури е

...
Предупреждение за значителни количества дъжд и силни гръмотевични бури е
Коментари Харесай

Очакват ни силни гръмотевични бури и нови интензивни валежи

Предупреждение за обилни количества дъжд и мощни гръмотевични стихии е в действие през днешния ден в източната половина от страната. Очакват се нови към 30-35 литра на квадратен метър. Причината - добре изразен циклон над Черно море, който дефинира времето в източните региони от Балканите.

Валежи, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици, ще има и на доста места в останалата част от страната. Остава и заплахата от градушки. Ще бъде и прохладно, с сдържан северен, в източните региони - краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 20 и 25 градуса, в регионите с повече слънчеви часове - до към 30°.

През нощта времето над страната ще остане най-вече облачно, на доста места с превалявания. Ще има и гръмотевици. Минималните температури на следващия ден ще бъдат от 13 до 18 градуса, а оптималните сред 20 и 27 градуса.

Ще остане прохладно, с по-често забележителна облачност. Ще има и превалявания, тук-там в Западна и Северна България - краткотрайно интензивни, след обяд съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в крайните източни региони от изток-югоизток и ще бъде до сдържан.

По Черноморието ще има забележителна облачност и превалявания. На обособени места и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб.

Максималните температури ще бъдат 20-22 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето няма да е изключително уместно за туризъм и разходки. Ще е най-вече облачно, прохладно, в доста региони с превалявания от дъжд.

За следващ ден в централните елементи от континента ще бъде слънчево и извънредно по-горещо - в Берлин 35 градуса на следващия ден. Слънчево ще бъде и съвсем на всички места в Източна Европа - превалявания и захлаждане в западните региони от Европа , както и в източните елементи от Балканите.

У нас, в неделя, също ще има доста региони с превалявания, само че при започване на новата седмица , ще вали на все по-малко места, а температурите бързо и значително ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР