Предупреждение за цяла България без областите Пловдив, Видин, Русе, Стара

...
Предупреждение за цяла България без областите Пловдив, Видин, Русе, Стара
Коментари Харесай

Ново предупреждение за леден понеделник!

Предупреждение за цяла България без областите Пловдив, Видин, Русе, Стара Загора, Благоевград и Пазарджик е в действие за 24 януари. Жълтият код е за предстоящо студено време с негативни дневни температури - мразовит ден, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология! На места ще духа мощен вятър с пориви до 20 m/s.

През идващото денонощие ще остане най-вече облачно и прохладно с сдържан, в източната половина от страната и краткотрайно мощен вятър от север-североизток и с него ще нахлува още леден въздух. До сутринта превалявания от сняг, най-вече слаби ще има тук-там в Северна и Западна България. През деня основно в планините и планинските региони ще превали слаб сняг, който след обяд ще стопира, а над западните региони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с преобладаващи минимални температури сред минус 9° и минус 4°, в обособени котловини до към минус 11°, оптималните ще са сред минус 5° и 0°. 

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места, основно в масивите в западната половина на страната ще има превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват и стопират. Ще духа мощен вятър от североизток. По планинските проходи остават изискванията за виелици и навявания. Ще е доста студено, с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 11°, на 2000 метра - към минус 14°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места, основно по Южното Черноморие ще превали сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е от 6° на север до 8° на юг. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР