Предупреждение за опасно време е в сила за днес за

...
Предупреждение за опасно време е в сила за днес за
Коментари Харесай

Оранжев код за три области в страната

Предупреждение за рисково време е в действие за през днешния ден за някои елементи от страната. Оранжев код за значителни превалявания е разгласен в областите Смолян, Кърджали и Хасково. Там се чака да падне дъжд до 40 и повече литра на квадратен метър.

Жълт код за съществено количество превалявания е в действие за 14 области в Югозападна, Северна и Централна България. Смолянската община от нощес е в бедствено състояние, оповестено поради проливните дъждове и пълноводието на реките Черна и Бяла и прелелите дерета.

Oбластният шеф Недялко Славов сподели, че преваляванията в региона през миналата нощ не са били толкоз интензивни. Това е асъдействало и за лекото намаляване на равнищата на реките, само че те остават относително високи - покрай сериозните равнища. Валежите през нощта не бяха толкоз интензивни, макар че на всички места в региона продължава да вaли на шпации.

Този факт разреши оттичане и леко намаляване на равнищата на реките, което на този стадий, само че те остават относително високи, покрай сериозните равнища. " Нощта мина относително умерено, без произшествия. Няма евакуирани хора ", съобщи той. Областният шеф добави, че има провали по пътищата, тук-там има пропадания, свличания, само че затворени пътища няма.

" Единствено ограничаваме и обезпечаване на прекосяване единствено в едното платно, там където има сходни срутища. Между Смилян и Могилица, навръх разклона за Киселчово, републиканският път през вчерашния ден поддаде, при километър 18 900 и там е обезпечено прекосяване в едното платно. Откъм Жребево и Кестен, там реката е доста плитка и постоянно излиза на пътя. Всъщност е затворен пътя до Жребево и Кестен, само че пък селата са нависоко, тъй че заплаха за хората няма ", добави Славов. Кметът на смолянското село Смилян Чавдар Червенков заяви, че семейство от 8 души е било евакуирано. Къщата им се намира на границата на река Сивинска и водата е съумяла да се просмуче в основите на постройката.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР