Предупреждение за опасно време е обявено за утре в България.

...
Предупреждение за опасно време е обявено за утре в България.
Коментари Харесай

Опасно време с дъжд и вятър в цялата страна утре, Фандъкова разпореди постоянно наблюдение на реките и язовирите

Предупреждение за рисково време е оповестено за на следващия ден в България. В западната половина на страната се чакат обилни количества превалявания, а в източната - мощен вятър.

Заради неподходящата прогноза кметът на София Йорданка Фандъкова подреди непрекъснато наблюдаване на речните равнища, общинските язовири и разчистване на дъждоприемни шахти по отношение на предстоящите значителни превалявания в страната на следващия ден, оповестиха от Столична община.

Ще се следят равнищата на реките и общинските язовирите – Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска.

Към момента речните равнища са в норма и е обезпечена естествена проводимост на водните количества, няма заплаха от разливи, показаха от общината и допълниха, че са обезпечени свободни водни размери в общинските язовири, оповестяват от Столична общита.

Аварийните екипи имат подготвеност да реагират на сигнали и правят обходи на терен, споделиха от общината и допълват, че регионите би трябвало да ревизират положението на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичния инспекторат управляват компаниите, виновни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

По програмата за годишно разчистване на речните корита са почистени са 126 броя речни сектори, към 60 км реки. Дейностите не престават в девет броя речни сектори, прави се и следващото разчистване на всички водостоци на Южната дъга на Околовръстния път.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР