Предупреждение от първа степен (жълт код) за студено време в

...
Предупреждение от първа степен (жълт код) за студено време в
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за студ и сняг в цялата страна

Предупреждение от първа степен (жълт код) за студено време в цялата страна и за снеговалежи в Южна България и Предбалкана оповестиха за през днешния ден синоптиците от Националния институт по хидрология и метеорология. Прогнозираните минимални температура са сред минус 10 и минус 5 градуса, оптималните - сред минус 4 и 1.

Времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с превалявания от сняг, обилни в Родопската област и крайните югоизточни региони. Почти без превалявания ще бъде в Дунавската низина и североизточните региони от страната. Ще духа до сдържан, в Източните Родопи и Югоизточна България краткотрайно мощен север-североизточен вятър. В южните региони на страната ще има виелици и навявания.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър и с него температурите ще се намаляват. Ще бъде доста студено и в композиция с вятъра има заплаха от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.

Над Черноморието ще бъде облачно, основно по южното крайбрежие с превалявания от сняг, обилни на юг от Бургас. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 25 мин. и залязва в 17 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 32 мин. 

Студеният фронт ще се задържи и през идната седмица.  В понеделник захлаждането ще продължи, температурите ще паднат с още няколко градуса. Във вторник и сряда синоптиците чакат още по-ниски температури, до минус 11 градуса през нощта и минус 2-3 денем. Във вторник се чакат и снеговалежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР