Предупредителните акции са в цялата страна на 4 и 6

...
Предупредителните акции са в цялата страна на 4 и 6
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР готвят протести, искат 10% увеличение на заплатите


Предупредителните акции са в цялата страна на 4 и 6 юли

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е в протестна подготвеност. Служителите упорстват за най-малко 10 % нарастване на заплатите в новия бюджет, написа БНР.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи обясниха, че не схващат и не харесват плана за бюджет на страната. Според служителите на реда той не отразява действителността и усложняването на криминогенната конюнктура у нас.

Председателят на синдикалната федерация Валентин Попов съобщи:

" Мигрантската рецесия си е мигрантска рецесия. Последиците от икономическата рецесия, която мина през Европа, значително провокирана от войната в Украйна, също са си последствия, а резултати и от двете е утежняване на криминогенната конюнктура. Всичко това ни се отразява и то по извънредно отрицателен метод. Финансовото ведомство наподобява е пропуснало да регистрира тези обстоятелства ".

От синдикатите в Министерство на вътрешните работи стартират и предупредителни митинги в цялата страна. Те ще са на 4 и 6 юли.

" В бюджет, в който отсъства най-малко 10% покачване на главните заплати във ведомството, е недопустим за нас ", сподели още Попов.

Ако все пак не настъпят промени в плана за държавен бюджет, от синдикалната федерация на чиновниците оповестиха, че сред двете гледания в Народното събрание готвят народен митинг. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР