Предупредителни протестни действия предприемат медиците от болницата в Ловеч от

...
Предупредителни протестни действия предприемат медиците от болницата в Ловеч от
Коментари Харесай

Медиците от Ловеч с предупредителни протести

Предупредителни протестни дейности подхващат медиците от болничното заведение в Ловеч от през днешния ден. Те ще стачкуват по един час на обед – сред 12 и 13 ч., в случай че до сряда в това число не получат възнагражденията си за септември, октомври и ноември.

Работещите в многопрофилната държавна болница в Ловеч са изпратили декларация с искане за погашение на дължимите за три месеца обратно заплати до Народното събрание, министър-председателя Бойко Борисов, държавното управление и Министерството на здравеопазването. Документът е подписан от съвсем всички началници на отделения, както и от множеството лекари и медицински сестри.

В декларацията се споделя, че в случай че до три дни не бъдат изплатени възнагражденията на личния състав и не се пристъпи към съществени дейности за стабилизиране финансовото положение на болничното заведение, ще бъдат подхванати и ефикасни протестни дейности. Тоест, в случай че до сряда няма позитивно развиване на нещата, в четвъртък още от сутринта лекарите стопират работа.

Междувременно в Общинския съвет в Ловеч е постъпило предложение да бъдат отпуснати финансови средства – премия, на медицинския личен състав на Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Параскев Стоянов " за идните коледни празници. Идеята е на самостоятелната общинска съветничка Цветослава Банева, вносители са още сътрудниците й Данчо Заверджиев, Виктор Стойчев, Даниела Събева и Александра Енева. Своите подписи по-късно са положили Иван Минков, Иван Иванов и Валентина Янкова.

Предложението е на всички работещи на трудов контракт в болничното заведение да бъдат изплатени поименно по 300 лева Финансовият запас – общо 102 600 лева, да бъде обезпечен от фонд „ Резервен " от бюджета на общината.

Отпускането на средствата се предлага „ с оглед тежкото финансово положение на болничното заведение и наближаващите коледни празници, както и обстоятелството, че личният състав поставя неимоверни старания за запазване на публичното здраве, макар тежките условия на труд ".

Предложението ще бъде прегледано в четири непрекъснати комисии към общинския съвет – по бюджет, финанси и европроекти; по икономическа политика, туризъм и приватизация; по общинска собственост; по опазване на здравето. Заседанията им са на 11 и 12 декември. Сесията на локалния парламент е планувана за 19 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР